Festliche-Anlaesse

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Artikelnummer: 146560
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2010 Château Branaire-Ducru

4ème Cru Classé Saint-Julien A.C. in der 6er Holzkiste

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Produktinformationen

Robert M. Parker (Wine Advocate): 94 Punkte This wine is more backward than I would have normally expected, but nevertheless, it is very impressive. The 2010 Branaire-Ducru displays an inky bluish purple color and loads of mulberry, raspberry, black currant, graphite and floral notes in its intense aromatics. Medium to full-bodied , with sensational ripeness, purity, texture and length, the tannins are slightly more prominent than I remember from barrel, but they are sweet and ripe (as opposed to astringent and bitter). This beautiful wine needs 4-6 years of cellaring and should keep 25-30 years. Producer Patrick Maroteaux continues to fine-tune and turn out a succession of brilliant wines from this chateau, which sits across the famous Medoc Route du Vin from Beychevelle. Genussreife: 2017-2047


Weinwisser (René Gabriel): 17/20 Punkte Tiefes Purpur. Aromatisches Bouquet, rote Pflaumen und Damaszenerpflaumennoten, warm, mit einem Anflug von Dörrfrüchten und heller Schokolade. Recht cremiger Gaumen mit einer eleganten Souplesse, die Säure muss sich noch in die recht schön ausgelegten Tannine integrieren, feine Adstringenz, dezent kerniges Finale, kann noch zulegen. Wir hätten – bei verschiedenen Négociants – diesen Wein gerne in aller Ruhe und bei sehr guten Konditionen verkostet, aber nirgends war ein Fassmuster vorhanden. Einzige Möglichkeit: die offizielle Präsentation der Union des Grands Crus. Diese fand auf Château Branaire-Ducru selbst statt. Im Saal war es dampfend-warm und der Wein wurde uns mit einer Temperatur von etwa 25 °C serviert. Keine gute Bühne für einen Wein. Genussreife: 2018-2045


JAMESSUCKLING.COM (James Suckling): 92-93 Punkte Love the fruity and chocolate character here, with lots spices and nutmeg. Full and velvety with soft tannins and a long finish.


Wine Spectator (James Molesworth): 92-95 Punkte This has guts, offering dark fig, plum and cocoa notes carried by velvety but substantial tannins, with a very long, smoke- and plum sauce-filled finish that has well-embedded acidity.


Decanter (Steven Spurrier): 17,5/20 Punkte Lots of depth and already showing fragrance and complexity, perfect concentration and refreshing, harmonious length, another great wine from the château on top of its form. Genussreife: 2018-2030

Château Branaire-Ducru

Patrick Maroteaux

Schon der erste Eigentümer des Châteaus, Jean-Baptiste Braneyre, hatte bereits im Jahr 1680 das wahnsinnige Potential des herrlichen Kieselterroirs an der Gironde-Mündung erkannt. Mit der Klassifizierung von 1855 bestätigte sich seine Behauptung, seither werden prestigträchtige Weine produziert, die in der ganzen Welt getrunken werden.

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Château Branaire-Ducru

Erzeuger
Château Branaire-Ducru - Genuss aus Saint-Julien
Land
Frankreich
Farbe
Rot
Inhalt
0,75 l
Alkoholgehalt
13,00 %
Region
Bordeaux, Saint-Julien
Allergene
enthält Sulfite
Anschrift Produzent
Château Branaire-Ducru
1, Chemin de Bourdieu
F-33250 Saint-Julien
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