
2018 CHÂTEAU LAROQUE (SUBSKRIPTION)
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»Beautifully measured, elegant and restrained, this has juiciness and hidden power. It's definitely less exuberant than some, giving tight black fruits and fine tannins alongside a limestone grip and a slate crawl across the palate, slowing you down and forcing you to pay attention as the floral character comes slowly winding out of the glass. Ageing on lees with just two rackings in both barrels and large oak casks. 3.8pH. Harvested 28 September to 12 October. Drinking Window 2026 - 2040«
Das renommierte britische Weinmagazin Decanter wurde 1975 gegründet und ist die älteste Weinveröffentlichung für Verbraucher in Großbritannien. Heute ist sie ganz einfach die weltweit führende Weinmedienmarke.
»This is really delicious with so much dark-berry and stone character. Full to medium body and super, integrated tannins. Bright and generous. One of the best from here. We will see if it is better than 2016 and 2015.«
Ist neben Robert Parker der weltweit einflussreichste Wein-Kritiker. Mit einem außergewöhnlichen Arbeitspensum von 4.000 Weinverkostungen pro Jahr ist James Suckling längst legändär und seine Bewertungen sind von größter Bedeutung.
»Deep garnet-purple colored, the 2018 Laroque is a little closed to begin, slowly unfurling to reveal fragrant black cherries, wild blueberries and blackberry preserves scents with hints of crushed rocks, underbrush and violets plus a waft of Marmite toast. Full-bodied and jam-packed with bright, crunchy black and blue fruits, it has a firm line of ripe, fine-grained tannins and loads of freshness, finishing very long and layered. Impressive! Being aged in oak barriques, 50% new, the blend is 97% Merlot and 3% Cabernet Franc.«»Deep garnet-purple colored, the 2018 Laroque is a little closed to begin, slowly unfurling to reveal fragrant black cherries, wild blueberries and blackberry preserves scents with hints of crushed rocks, underbrush and violets plus a waft of Marmite toast. Full-bodied and jam-packed with bright, crunchy black and blue fruits, it has a firm line of ripe, fine-grained tannins and loads of freshness, finishing very long and layered. Impressive! Being aged in oak barriques, 50% new, the blend is 97% Merlot and 3% Cabernet Franc.«
Robert Parker ist wohl der einflussreichste Weintester der Welt, der Papst der Wein-Kritiker. Der Wein-Guru dominierte mit seinem 100 Punkte Bewertungssystem die 80er und 90er der Weinkritiken. Seine Beschreibungen bestehen jedoch nicht nur aus Punkten auch Verkostungsnotizen sind dem amerikanischen studierten Juristen wichtig.
»Well-proportioned, featuring cassis and blackberry fruit, balanced by brambly grip, juicy acidity and lively anise and black tea details. Very nicely put together.«
Das US-Magazin gehört zu den weltweit einflussreichsten Weinpublikationen. Renomierte Weinjournalisten und erfahrene Weinkritiker liefern hier zahlreiche Verkostungsnotizen.
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