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Artikelnummer: 149128

2017 CHÂTEAU MONTROSE (SUBSKRIPTION)

2. GRAND CRU CLASSÉ SAINT ÉSTÈPHE A.C.

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Produktinformationen

Robert Parker's Wine Advocate: 96-99 Punkte 
"The 2017 Montrose is a blend of 76% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 3% Cabernet Franc and 1% Petit Verdot. Deep purple-black in color, the nose is a little closed at first, but with coaxing, it opens to reveal remarkable earth and exotic spice notes of crushed rocks, black truffles, star anise, cassia and fenugreek over a core of crème de cassis, blackberry preserves, violets and blueberry pie with touches of cigar box, charcuterie and black soil. Medium-bodied with a rock-solid frame and an exquisitely ripe, very fine-grained texture, it has wonderful freshness with electric energy and a very long, minerally finish. Possessing great poise and intensity, this is one of the greatest Montrose's I have tasted!" 


Weinwisser: 19/20 Punkte
"76 % Cabernet Sauvignon, 20 % Merlot, 3 % Cabernet Franc, 1 % Petit Verdot. Granat mit violettem Rand. Was für ein königliches Bouquet mit Wildkirschen, parfümiertem Pfeifentabak und Veilchen. Im zweiten Ansatz rote Johannisbeeren, schwarze Oliven und Wacholder. Am kräftigen, facettenreichen Gaumen mit einem straffen Muskelpaket und viel Power ausgestattet. Im langanhaltenden Finale ein Feuerwerk von frischem Schattenmorellensaft und dunkler Mineralik, endet mit stützender tiefgründiger Adstringenz. Ein klassischer Montrose, der an 1996 erinnert – mit gewaltigem Lagerpotenzial! Es gab hier ganz klar Vorteile für den Cabernet Sauvignon, daher weit über 70 % im Grand Vin. Wie im letzten Jahr, der beste Wein aus St.-Estèphe. Siehe hierzu auch das spannende EXKLUSIV-Interview von Hervé Berland mit Chefredakteur Giuseppe Lauria auf den Seiten 4 und 5 über den Jahrgang, Sinn und Unsinn von Primeurpreisen und warum man auf Montrose noch sehr hungrig ist. 2030 – 2060"


James Suckling: 96-97/100 Punkte
"This is pure and tight with gorgeous cabernet sauvignon character of blackcurrants, blueberries and crushed stones. Full-bodied, yet compacted and polished. It shows a long and beautiful tannin texture at the end. Just rolls off the palate." 


Wine Enthusiast: 94-96/100 Punkte 
"Barrel Sample. This wine is powered by its tannins, creating a concentrated texture, dry at the core and solid. It is a serious, complex wine that is likely to develop slowly. Weighty and dense, it is impressive and intensely rich at the end."


Wine Spectator: 91-94/100 Punkte 
"This has nice breadth, with cherry and cassis notes moving through atop light tobacco and warm earth flavors. Very bright savory and iron elements add lift and cut through the finish. Tight, but everything is in place." 


Vinous (Neal Martin): 94-96/100 Punkte
"The 2017 Montrose represents 37% of the total production this year and it was cropped at around 45hl/ha. It has a little more volume and intensity compared to the Cos d’Estournel that was tasted immediately prior to my visit. Blackberry, raspberry, cedar and pressed flowers bloom in the glass, though there is a noticeable change with aeration after 20 minutes – hints of juniper and bay leaf, rendering a more nuanced and complex array of aromatics. The palate is medium-bodied with edgy tannin and it feels a little chalky in the mouth, yet also tensile and certainly extremely focused. There is already a palpable sense of energy in situ, well structured and vivid, though not as complex or as nuanced as the 2016 Montrose on the finish since the growing season forbade that. I appreciate the pastille-like purity on the aftertaste and the potent tang of cracked black pepper and graphite that hang around for 45 seconds after the wine has departed. It is a fine, very classic Montrose and I suspect more approachable than those of yesteryear. Tasted twice at the château.“


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Château Montrose

Das Neue Fasskeller des Château Monrose

Die Besonderheit des Château sind  die 95ha Weinberge in einem Stück, was im Medoc äußerst selten ist. Die Weinberge stehen auf ein Kiessandstein entlang der Garonne. Der Fluss mit sein Gezeiten, bremste die Strenge des Klima ab: durch die beschwichtigenden Frost und erfrischende prallen Sommerhitze.

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2017  CHÂTEAU MONTROSE (SUBSKRIPTION)

Erzeuger
Château Montrose - 2. Cru Classé in 1855 aus St-Estèphe
Land
Frankreich
Region
Bordeaux, Saint-Éstèphe
Rebsorte
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Farbe
Rot
Wein Typ
Trocken
Inhalt
0,75 l
Alkoholgehalt
14,00 %
Trinktemperatur
16-18 °C
Allergene
enthält Eier, Sulfite
Anschrift Produzent
Château Montrose
F-33180 Saint Estephe
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