2019 CHÂTEAU PAVIE MACQUIN (SUBSKRIPTION)

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2019 CHÂTEAU PAVIE MACQUIN (SUBSKRIPTION)
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Beschreibung

Details

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James Suckling. 98-99/100
»Really classy red, offering blueberries, minerals, salt, limestone and light fresh herbs. It’s full-bodied, but so refined. Fine layers of fruit and tannins. It’s like millefeuille. The 2018 is more exuberant, but I love the elegance and structure here. Subtle and complex. 78% merlot, 20% cabernet franc and 2% cabernet sauvignon.«

Weinwisser: 19,5/20
»78% Merlot, 20% Cabernet Franc, 2% Cabernet Sauvignon, 47hl/ha, 90% Grand Vin. Sattes Purpurrot mit lila Rand. Sehr komplexes Bouquet mit zarten Anklängen an Heidelbeeren, dahinter erkalteter Waldfrüchtetee und Holundersaft. Mit etwas Luft findet man im zweiten Ansatz Nougatpralinen und viel Cassiswürze. Am kräftigen Gaumen mit engmaschigem Körper und reifem Extrakt gepaart mit einer energiegeladenen Rasse. Im gebündelten Finale explodiert der Gigant mit einem Korb frisch gepflückter schwarzer Johannisbeeren, Graphitspuren und zarter Adstringenz. Der hat das Zeug, einer der grössten Pavie-Macquin der Geschichte zu erden. Nimmt einem förmlich den Atem!«

Wine Advocate: 95-97/100
»Composed of 78% Merlot, 20% Cabernet Franc and 2% Cabernet Sauvignon, the 2019 Pavie Macquin was harvested from the 23rd of September to the 11th of October. Yields were 47 hectoliters per hectare this year with about 90% of the production going into the grand vin. Deep garnet-purple in color, the wine opens with the most tantalizing perfume of lavender, lilacs and forest floor, giving way to a core of crushed blackberries, baked plums and blueberry preserves plus wafts of licorice and bay leaves. The full-bodied palate offers layer upon layer of black fruits and earthy nuances, sporting a solid structure of firm, grainy tannins and tons of freshness, finishing with great length and depth. About 5,500 cases are anticipated to be made.«

Decanter: 97/100
»Violet-edged floral attack, hitting you straight up with the full range of concentrated black fruits and spices. Such a great quality wine that stands out from the pack. Full of nuance, just when you think you are done it pushes another flavour into the room. The texture is controlled and precise, with slate edges that slow down its progress through the palate; just all round excellent terroir and winemaking. Tasted twice, a week apart, and its the depth to the palate that really sets it apart, and the mouth-scrapingly slow slate finish. Drinking Window 2028 - 2044«

Falstaff: 97/100
»
Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Intensiv nach Lakritze und kandierten Veilchen, feines Cassis ist unterlegt, etwas Vanille und Mandarinenzesten im Hintergrund. Komplex, straff, mineralische Textur, reife Tannine, rote Fruchtnuancen, salziger Terroirkuss, frisch und lange anhaftend, zeigt seine Klasse, großes Zukunftspotenzial.«

Bitte beachten Sie die Sonderbedingungen der Subskription in unseren AGB.

Zusatzinformation

Zusatzinformation

Erzeuger Nein
Land Frankreich
Region Saint-Émilion
Verkehrsbezeichnung Nein
Rebsorte Nein
Farbe Rot
Wein Typ Trocken
Beurteilung Nein
Empfehlung Nein
Genussreife Nein
Inhalt 0,75 l
Alkoholgehalt 14,00 % vol
Restzucker 0,00 g/l
Gesamtsäure 0,00 g/l
Trinktemperatur 16-18 °C
Bio-Kontrollnummer Nein
Allergene / Inhaltsstoffe Eier, Sulfite
Anschrift Produzent / Abfüller / Hersteller Château Pavie-Macquin
PEYGENESTOU
33330 ST ÉMILION
Versandkostenfrei Nein
Canonical URL Nein
Mindesthaltbarkeitsdatum Nein
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