
2019 CHÂTEAU PICHON LONGUEVILLE BARON (SUBSKRIPTION) 2. Tranche
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»Firm tannic grip lands you squarely in Pauillac from the first moment, with pencil lead and charcoal reinforcing the point. This is a serious Pichon Baron, carefully extracted black fruits that barely put a foot wrong, and a firm core of acidity. Takes its time to open in the glass, and will age for decades without breaking a sweat. 80% new oak. 49% of production in this wine. Drinking Window 2029 - 2048«
Das renommierte britische Weinmagazin Decanter wurde 1975 gegründet und ist die älteste Weinveröffentlichung für Verbraucher in Großbritannien. Heute ist sie ganz einfach die weltweit führende Weinmedienmarke.
»Very polished with creamy, lightly chewy tannins and layers of texture. Real cabernet sauvignon here. It’s full-bodied with pretty blackberry and blueberry character. Chocolate, too. Long, intense finish of fine, lightly dusty tannins. Tight and focused. Such finesse and class. 87% cabernet sauvignon and 13% merlot.«
Ist neben Robert Parker der weltweit einflussreichste Wein-Kritiker. Mit einem außergewöhnlichen Arbeitspensum von 4.000 Weinverkostungen pro Jahr ist James Suckling längst legändär und seine Bewertungen sind von größter Bedeutung.
»87% Cabernet Sauvignon, 13% Merlot, 49% Grand Vin, 18Monate Barriquelager. Undurchsichtiges Purpur mit schwarzer Mitte und lila Rand. Konzentriertes, schwarzbeeriges Bouquet mit Wildkirschen, frischem Rosmarin und schwarzem tasmanischem Bergpfeffer. Im zweiten Ansatz Lakritze und zarte Veilchennoten. Am erhabenen Gaumen mit seidiger Textur und engmaschigem Tanninkorsett, ein bulliger Körper mit dichten Muskeln überzogen. Im gebündelten Finale Schlehen, Wacholder und pfeffriger Extrakt. Die fein- kernige Adstringenz verleiht dem Kraftprotz etwas Arrogantes, aber das passt zu dem Pauillac. Ein Wein für die Ewigkeit!«
Das führende deutsche Wein- und Verkostungsmagazin ist bekannt für seine unabhängigen und kompetenten Weinkritiken und das schon mehr als 25 Jahre.
»This great estate has delivered a powerful, dense wine. It brings out both the rich fruit of the vintage and a deceptively massive structure. The blend is dominant in Cabernet Sauvignon, showing a beautifully ripe black-currant flavor. It is intense and set for a long-term future.«
Das 1979 gegründete amerikanische Weinmagazin und veröffentlicht Bewertungen von namenhaften Kritikern.
»The 2019 Pichon-Longueville Baron is a blend of 87% Cabernet Sauvignon and 13% Merlot, harvested from the 18th of September to the 11th of October. It is being aged in French oak barrels, 80% new, for 18 months. This grand vin represents 49% of the harvest. Very deep purple-black in color, the nose skyrockets from the glass with vibrant scents of freshly crushed blackberries, black raspberries and blackcurrant pastilles followed by perfumed sparks of fragrant earth, clove oil, lilacs, crushed rocks, molten chocolate and cinnamon toast. Medium to full-bodied, the palate is packed with layer upon layer of black fruit, mineral and exotic spices, framed by beautifully ripe, finely-grained tannins and tons of freshness, finishing with a lingering soft-spoken whisper of floral and earth notions. This is an absolutely beguiling expression that is classic Pauillac and yet it is Pauillac like no other.«
Robert Parker ist wohl der einflussreichste Weintester der Welt, der Papst der Wein-Kritiker. Der Wein-Guru dominierte mit seinem 100 Punkte Bewertungssystem die 80er und 90er der Weinkritiken. Seine Beschreibungen bestehen jedoch nicht nur aus Punkten auch Verkostungsnotizen sind dem amerikanischen studierten Juristen wichtig.
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