
2020 CHÂTEAU RAUZAN-SEGLA (SUBSKRIPTION) - LIMITIERT
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»Full-bodied and layered with velvety layers of tannins that are beautifully interspersed with ripe fruit and dark-chocolate notes. Silky and lightly chewy texture. Very long, solid finish.«
Ist neben Robert Parker der weltweit einflussreichste Wein-Kritiker. Mit einem außergewöhnlichen Arbeitspensum von 4.000 Weinverkostungen pro Jahr ist James Suckling längst legendär und seine Bewertungen sind von größter Bedeutung.
»Composed of 60% Cabernet Sauvignon, 36% Merlot, 3% Petit Verdot and 1% Cabernet Franc, the 2020 Rauzan-Ségla is aging for 18 months in French oak barrels, 60% new. It has an alcohol of 13.5% and a pH of 3.74. Deep purple-black colored, aromas of blackcurrant cordial, stewed red and black plums, chocolate-covered cherries and raspberry coulis erupt from the glass, leading to an undercurrent of tar, licorice, red roses and menthol, plus a hint of unsmoked cigars. The medium-bodied palate is elegant and yet manages seriously impressive intensity, which is well-sustained throughout the mid-palate and finish. Refined and refreshing, delivering beautifully soft, silt-like tannins and bags of bright red and black fruits, it finishes with amazing length and a stunning perfume. Between this and Château Canon, Nicolas Audebert and his team have knocked it out of the park this vintage.«
Robert Parker ist wohl der einflussreichste Weintester der Welt, der Papst der Wein-Kritiker. Der Wein-Guru dominierte mit seinem 100 Punkte Bewertungssystem die 80er und 90er der Weinkritiken. Seine Beschreibungen bestehen jedoch nicht nur aus Punkten auch Verkostungsnotizen sind dem amerikanischen studierten Juristen wichtig.
»Tumeric and cumin spices alongside concentrated cassis and bilberry fruits, this has a powerful structure where the tannins layer up through the palate. There is no question that this is intense, and a reflection of the low yields of the vintage, but Rauzan Segla manages what it always does, which is to take the foot off the pedal at exactly the right moment, and allow the juice to come rushing in. The push and pull of muscular tannins and deft supple acidity gives an extra layer of success. Should be ready to drink a little earlier than the biggest years such as 2016 or 2019, but this will still age for decades. 1% Cabernet Franc completes the blend. Harvest began September 8, a yield of 30hl/ha. 60% new oak. Tasted twice. Drinking Window 2028 - 2044«
Das renommierte britische Weinmagazin Decanter wurde 1975 gegründet und ist die älteste Weinveröffentlichung für Verbraucher in Großbritannien. Heute ist sie ganz einfach die weltweit führende Weinmedienmarke.
»Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, breitere Randaufhellung. Attraktive schwarze Herzkirschen, ein Hauch von Brombeeren, Pflaumen und frischen Orangenzesten. Saftig, elegant, etwas Cassis, feiner Nougat, reife Tannine, Brombeeren, schokoladig-mineralisch im Abgang, feinwürziger Nachhall, gutes Entwicklungspotenzial. «
Ein Genussmagazin für den deutschsprachigen Raum mit dem Fokus auf Wein, Essen und Reisen. Zudem werden in regelmäßigen Abständen Wein- und Restaurant-Guides herausgebracht. Für die Guides bewertet ein professionelles Verkostungsteam, dem auch Sommeliers angehören, jährlich über 4000 Weine.
»The 2020 Rauzan-Ségla is set to be matured in 60% new oak barrels for an intended 18 months. I left my sample for 30 minutes because, like the Ségla, it was backward and rather taciturn on the nose. It repaid a little patience with very classic scents of blackberry, crushed stone, wilted iris flowers and a hint of orange blossom. The aromatics are exquisitely delineated yet succinctly controlled. The palate is medium-bodied with fine-boned tannins that support crystalline black fruit interlaced with light graphite and crustacean notes. Brimming with energy and full of tension from start to finish, this is a sophisticated and quite intellectual Margaux. It’s also flippin’ delicious.«
Ein Genussmagazin für den deutschsprachigen Markt, das auch seinen eigenen Weinguide herausbringt mit über 4.000 Weinen, die von einem professionellem Vekostungsteam mit unter anderem Sommeliers verkostet wird.
»60 % Cabernet Sauvignon, 36 % Merlot, 3 % Petit Verdot, 1 % Cabernet Franc, Alkohol 13.5 %vol, pH 3.74, 30 hl/ha, Ausbau 18 Monate in 60 % neuen Barrique. Tiefes Purpur mit opaker Mitte und zartem lila Rand. Betörendes florales Bouquet mit roten Rosen und Cassisblüten, dahinter frisch gepflückte Alpenheidelbeere, Nougatpraline, rote Johannisbeerdrops und Schattenmorellensaft. Am sublimen Gaumen mit samtiger Textur, tiefgründiger Extraktfülle, perfekt ausgereiftem kakaoartigem Tanningerüst und durchtrainiertem Körper. Im energiegeladenen Finale ein Feuerwerk mit Wildkirsche, schwarzer Johannisbeere und erhabener Adstringenz. Ein absoluter «Must-Have» aus Margaux. Chapeau Nicolas Audebert.«
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