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Artikelnummer: 153232

2018 CHÂTEAU MONTROSE (SUBSKRIPTION)

2. GRAND CRU CLASSÉ SAINT ÉSTÈPHE A.C.

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Produktinformationen

James Suckling: 98-99/100 Punkte
»This is a big and muscular wine with great structure and depth of fruit. Blackberry and blueberry character. Hints of fresh leaves. Cool earth. Incredible depth, yet so polished. Concentrated.«


Falstaff: 98/100 Punkte
»Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Reife dunkle Beerenfrucht, feine Edelholzwürze, reife Pflaumen, feines Nougat, zart nach kandierten Orangenzesten. Saftig, elegant, mineralisch, extraktsüßer Kern, frisch strukturiert, finessenreich und gut anhaltend, reife Herzkirschen im Abgang, sicheres Entwicklungspotenzial.« 


Decanter: 97/100 Punkte
»This is wonderfully rich, with the precision of 2016 but the seductive quality of 2009. It feels architectural in the way that truly great vintages do in the Médoc, and it seems to have consumed its alcohol rather effortlessly. There's plenty of liquorice and exuberant but well buttoned-down brushed damson and cassis pit notes that maintain the signature of Montrose. You can see the concentration in the legs and in the depth of the colour. 20% press wine was added, which is typical here, but the vintage yielded an extremely low 25hl/ha, due partly to drought, partly to mildew and partly to coulure - with drought accounting for most of that/ The Cabernets were affected more than the Merlots because of the later harvesting (which ran from 17 September to 5 October), which meant careful sorting was essential. A good 3.7pH has definitely helped it maintain its balance and sense of minerality, but for me the 2016 remains the one to beat. 2% Petit Verdot makes up the blend. Phenolic count of 81IPT. Drinking Window 2028 - 2042« 


Wine Enthusiast: 96-98/100 Punkte 
»Barrel Sample. This superb wine offers intense, spicy tannins and rich black fruits that yield an impressive, ageworthy bottling. Its black plum flavor and juicy acidity are enhanced by the firm tannins, with a touch of nutmeg on the finish.«


Robert Parker's Wine Advocate: 96-98/100 Punkte
»Composed of 72% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 6% Cabernet Franc and 2% Petit Verdot, harvested from September 17 to October 5, the 2018 Montrose has a very deep purple-black color and opens with tantalizing notes of crème de cassis, Black Forest cake, hoisin and mocha with nuances of molten licorice, fertile loam, cast iron pan and incense. Big, rich, full and powerful in the mouth, the voluptuous fruit has a rock-solid backbone of very firm, very ripe tannins to match with tons of freshness and an epically long, exotic spice finish. A magnificent monster of a Montrose!«


Weinwisser: 19,5/20
»72 % Cabernet Sauvignon, 20 % Merlot, 6 % Cabernet Franc, 2 % Petit Verdot. 14.5 % vol. Sattes Purpurgranat mit violettem Rand. Sehr komplexes Bouquet mit schwarzbeeriger Frucht, Wildkirsche, Holunderessenz, Kardamom und Schlehensaft. Im zweiten Ansatz Eisenkraut, Veilchen und schwarze Oliven. Am kräftigen Gaumen mit vielschichtiger und seidi- ger Textur, dahinter ein typischer, zupackender Montrose, ein dich- tes Muskelpaket. Im komprimier- ten, dicht verwobenen Finale mit tiefschürfender Mineralik, Graphit, schwarzbeerige Frucht und Bleistiftmine. Dieser Gigant ist mit einem unglaublichen Lagerpotenzial ausgestattet und kann in der perfekten Trinkreife die Höchstwertung erreichen. Trinken 2030 bis 2058« 


Bitte beachten Sie die Sonderbedingungen der Subskription in unseren AGB

Château Montrose

Das Neue Fasskeller des Château Monrose

Die Besonderheit des Château sind  die 95ha Weinberge in einem Stück, was im Medoc äußerst selten ist. Die Weinberge stehen auf ein Kiessandstein entlang der Garonne. Der Fluss mit sein Gezeiten, bremste die Strenge des Klima ab: durch die beschwichtigenden Frost und erfrischende prallen Sommerhitze.

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2018 CHÂTEAU MONTROSE (SUBSKRIPTION)

Erzeuger
Château Montrose - 2. Cru Classé in 1855 aus St-Estèphe
Land
Frankreich
Region
Bordeaux, Saint-Éstèphe
Farbe
Rot
Wein Typ
Trocken
Inhalt
0,75 l
Alkoholgehalt
14,00 % vol
Trinktemperatur
16-18 °C
Allergene
enthält Eier, Sulfite
Anschrift Produzent
Château Montrose
F-33180 Saint Estephe
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