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Artikelnummer: 153262

2018 CHÂTEAU HAUT BAILLY (SUBSKRIPTION)

CRU CLASSÉ PESSAC-LÉOGNAN A.C.

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Produktinformationen

Decanter: 98/100 Punkte
»This is a serious 2018, structured, layered and full of Haut-Bailly signature. The texture is striking, with the silkiness emphasised by a pH of 3.87 and a relatively high alcohol that is effortlessly integrated into the body of the wine. The complexity builds slowly through the palate but the persisting feeling is of menthol, a lifting off and peeling back of the intensity, revealing the fresher more nuanced notes underneath. There's a lot of the 2015 character here, in terms of its enjoyable structure and generous fruit, but it's more like 2016 in its serious finish, and there's no question that this will age well. The IPT is 86, more than the 84 measured in the 2010, but you don't feel it in the same way here. 5% Cabernet Franc completes the blend, co-fermented with Petit Verdot because they like the balance that it gives. 21hl/ha yield. Drinking Window 2027 - 2042«


James Suckling: 97-98/100 Punkte 
»Incredible depth of fruit to this with a center palate that shows superb character and texture. I love the hazelnut and coffee-bean undertones to the beautiful fruit, which shows great finesse. Full-bodied yet compact and tight, giving a sense of agility and flight to the wine. Extremely tight and polished tannins.«


Falstaff: 97/100 Punkte
»Dunkles Rubingranat, violette Reflexe, dezente Randaufhellung. Dunkles Beerenkonfit, schwarze Kirschen, etwas Cassis, feine Edelholznuancen, zarte Kräuterwürze. Stoffig, engmaschige Textur, extraktsüß, präsente, vollreife Tannine, dezente Säurestruktur, verfügt über große Länge, ein kraftvoller Speisenbegleiter mit sicherem Entwicklungspotenzial.« 


Robert Parker's Wine Advocate: 96-98+/100 Punkte
»The 2018 Haut-Bailly is blended of 55% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot, 5% Petit Verdot and 5% Cabernet Franc. Grapes were harvested September 17 to October 9, and the wine has 14.4% alcohol. Deep purple-black in color, it opens slowly with profound notions of Black Forest cake, crème de cassis, roasted nuts and black olives, unfurling to reveal notions of menthol, crushed rocks, molten licorice and chargrilled meat plus a hint of lilacs. Full-bodied, rich and densely laden with layer upon layer of vibrant black fruits and mineral nuances, it has a solid backbone of firm, velvety tannins and seamless freshness, finishing very long with compelling restraint and exciting energy.«


Wine Enthusiast: 95-97/100 Punkte
»Barrel Sample. This wine initially seems easy and just packed with fruit. As you delve behind the black fruits, the tannins come into play. The considerable structure shows concentration with a dense side that has power and a lighter side that has fresh fruit. The wine should age impressively.«


Weinwisser: 19+/20
»55 % Cabernet Sauvignon, 35 % Merlot, 5 % Cabernet Franc, 5 % Petit Verdot, 21 hl/ha, 60 % Grand Vin. Undurchsichtiges Purpur mit schwarzer Mitte. Verführerische Nase nach Backpflaumen und Schattenmorellensaft. Im zweiten Ansatz duftige Veilchen und Cassis(likör). Am kräftigen Gaumen mit engmaschigem Tanningerüst, cremiger Textur gepaart mit unglaublicher Eleganz und Rasse, die Tannine sind superfein, auf den Punkt gelesen. Im gebündelten Finale schwarzbeerige Frucht, Eisenkraut, Mokka, endet mit einer edlen Bitternote – ein À point-Pessac und die Nr. 1 in Léognan! Dieser PLV-Wert ist weiterhin auf Erfolgskurs und bei passendem Preis eine Top-Empfehlung. Trinken 2027 bis 2047«


Vinum: 18/20 Punkte
»Schafft das Kunststück, Vollmundigkeit, Alkoholreichtum und Struktur mit Saft und Rasse zu verbinden und dabei den Stil des Gutes und den Stil der Appellation zu bewahren. 2030 bis 2040« 


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2018 CHÂTEAU HAUT BAILLY (SUBSKRIPTION)

Land
Frankreich
Region
Bordeaux, Pessac-Léognan
Farbe
Rot
Wein Typ
Trocken
Inhalt
0,75 l
Alkoholgehalt
14,00 % vol
Trinktemperatur
16-18 °C
Allergene
enthält Eier, Sulfite
Anschrift Produzent
Château Haut-Bailly
33850 Léognan
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