2021 CHÂTEAU PAPE CLÉMENT (SUBSKRIPTION)
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»The 2021 Pape Clément was picked from 28 September until 14 October matured for a planned 18 months in 90% French oak and 10% in the foudres introduced in 2018. It is a completely diametrically opposite style to the previous vintages, partly a result of Michel Rolland handing the reins over to his right-hand man, Julien Vilaud, who has always had a different winemaking philosophy. On the nose: blackberry, sous-bois and cedar, not austere yet certainly a more reserved style. The palate is framed by quite gritty tannins, fine acidity, fresh and saline with modest depth on the finish that feels a little austere. Tasted several times, this is a fascinating, perhaps divisive Pape-Clément that might throw a few accustomed to its style of yore. One you have to get to really understand.«
Ein Genussmagazin für den deutschsprachigen Markt, das auch seinen eigenen Weinguide herausbringt mit über 4.000 Weinen, die von einem professionellem Vekostungsteam mit unter anderem Sommeliers verkostet wird.
»The 2021 Pape Clément exhibits notions of sweet berries and cherries mingled with rich aromas of espresso roast, black truffles, toasty new oak and loamy soil. Medium to full-bodied, deep and quite extracted in style, it's a rich, fleshy wine that gained in integration and harmony over the the three weeks I spent in Bordeaux. Tasted three times.«
Robert Parker gilt als einer der einflussreichsten Weinkritiker der Welt und hat mit seinem 100-Punkte-Bewertungssystem die Weinszene revolutioniert. Seine Leistungen haben ihn zum Wein-Guru gemacht. Parker legte nicht nur Wert auf die Vergabe von Punkten, sondern auch auf ausführliche Verkostungsnotizen und detaillierte Beschreibungen der Weine. Seine Expertise spiegelte sich in präzisen und eindrucksvollen Bewertungen wider.
»The 2021 Pape Clément is a tightly wound, reticent wine. A core of bright red-toned fruit lies behind a wall of tannin and acids that is pretty impenetrable at this stage. I imagine the 2021 will come around at some point, but it is pretty austere in the early going. Tasted four times.«
Antonio Galloni ist ein amerikanischer Weinkritiker und Gründer und CEO von Vinous, einer der einflussreichsten Weinpublikationen der Welt, für die er auch der Hauptkritiker für die Weine von Bordeaux, Kalifornien, Italien und Champagne ist.
»Pape made a very finely crafted and elegant wine this vintage, with plenty of berry, spice and earth character. Hazelnuts, too. Medium-bodied, savory and lightly spicy on the finish. Creamy tannins. Really fine, with lovely length.«
Ist neben Robert Parker der weltweit einflussreichste Wein-Kritiker. Mit einem außergewöhnlichen Arbeitspensum von 4.000 Weinverkostungen pro Jahr ist James Suckling längst legendär und seine Bewertungen sind von größter Bedeutung.
** Mitmachen lohnt sich. Wie es funktioniert, erfahren Sie in den ausführlichen Teilnahmebedingungen.
Geschmack
Trocken
Farbe
rot
Land
Frankreich
Region
Bordeaux
Unterregion 1
Pessac-Léognan
Trinktemperatur
16-18 °C
Alkoholgehalt
0 % vol
Allergene / Inhaltsstoffe
Sulfite
Produkttyp
Rotwein
Inhalt (Liter)
0.75 l
Produzent / Abfüller / Hersteller
Château Pape Clément
Anschrift
Chateau Pape Clement, 216 Avenue Dr Nancel Penard, 33600 Pessac, Frankreich
Artikelnummer
154027