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2018 Château Pavie
99
Wine Advocate
2018
98
Wine Spectator
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Vinous Award
2018

2018 Château Pavie

1. CRU CLASSÉ B ST. EMILION
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Beschreibung

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Auszeichnungen
99
Wine Advocate
2018
99 Punkte von Wine Advocate 2018

»The 2018 Pavie is a blend of 60% Merlot, 22% Cabernet Franc and 18% Cabernet Sauvignon. The wine has a 3.58 pH and 14.48% alcohol. Very deep garnet-purple in color, it bursts from the glass with a fabulously expressive nose of crème de cassis, baked plums and blueberry preserves, leading to an impressive array of nuances, featuring notions of dark chocolate, camphor, licorice, rose petals and fertile loam, plus hints of crushed rocks and iron ore. The rich, full-bodied palate offers layer upon layer of opulent black and blue fruits with loads of exotic spice sparks and pretty floral and mineral accents, supported by firm, super plush tannins and remarkable tension, finishing with epic length and depth. This could only be Pavie. It makes for a seductively stylish glass now, but patience will be rewarded if it is afforded 5-7 years in bottle, at least, then drink it over the next 30+ years.«

Wine Advocate

Der Wine Advocate ist eine renommierte Weinzeitschrift, die seit 1971 erscheint. Die Zeitschrift wurde von Robert Parker ins Leben gerufen, einem einflussreichen Journalisten und Weinkritiker, der das weltweit bekannte 100-Punkte-Bewertungssystem revolutionierte. Der Wine Advocate bewertet Weine aus 28 Ländern und über 500 Weinregionen weltweit und setzt hohe Standards in der Weinbewertung.

98
Wine Spectator
2018
98 Punkte von Wine Spectator 2018

»This is packed with raspberry, plum and boysenberry compote flavors that sail through thanks to the unencumbered feel provided by the polished structure. Fine chalky threads curl throughout as this opens in the glass, with flamboyant flashes of apple wood, anise and violet emerging through the finish. Youthfully dense, but everything is in proportion. Merlot, Cabernet Franc and Cabernet Sauvignon. Best from 2025 through 2040.«

Wine Spectator

Das US-Magazin gehört zu den absoluten Schwergewichten der Weinpublikationen und hat einen maßgeblichen Einfluss auf die Branche. Es wird nicht umsonst neben Robert Parkers Wine Advocate als eine der beliebtesten Quellen für Weinbewertungen weltweit angesehen. Hier findet man nicht nur eine Fülle von Verkostungsnotizen, sondern auch herausragende Expertenmeinungen von renommierten Weinjournalisten und erfahrenen Weinkritikern.

97
Vinous Award
2018
97 Punkte von Antonio Galloni 2018

»Pavie is positiely striking in 2018. Rich and sumptuous to the core, the 2017 possesses stunning depth and impeccable overall balance. Dark cherry, mocha, plum, spice, new leather and licorice all build as the 2018 shows its allure. Silky, polished tannins round out the finish. This is a stellar showing from the Perse family. The 2018 is absolutely gorgeous«

Antonio Galloni

Antonio Galloni ist ein amerikanischer Weinkritiker und Gründer und CEO von Vinous, einer der einflussreichsten Weinpublikationen der Welt, für die er auch der Hauptkritiker für die Weine von Bordeaux, Kalifornien, Italien und Champagne ist.

17,5
Vinum
2018
17,5 Medaille von Vinum 2018

»Viel neues Holz, extraktreich, herbes, frisches Tannin, intensives Beerenfinale: wirkt deutlich weniger wuchtig als in früheren Jahren. 2028 bis 2045«

Vinum

Das schweizer Magazin für Weinkultur veröffentlichte bereits einen deutschen Weinguide. Dabei wurden über 1.000 der besten Winzer Deutschlands getestet.

96
Decanter
2018
96 Punkte von Decanter 2018

»Not so long ago, Pavie would have rejoiced in the massive tannic and alcohol potential of this vintage, but they really have done a great job practicing restraint. It doesn't sacrifice Pavie's power but of all the wines in this particular lineup it's the one that carries the weight of the vintage the best, building power by stealth rather than grabbing it from you. This is great quality, with inky depths to the black fruits, accompanied by liquorice and chocolate, and the beautiful salty lick on the finish really completes the picture - your tongue just licks the wall and it's highly enjoyable! Harvest began on 26 September, later than some in the appellation, with a 38hl/ha yield. Although extraction was kept gentle, with the grapes given a week-long cold soak before fermentation at no more than 28°C, then a five-week maceration (longer than some, but these guys used to do eight weeks or more!), they have achieved a high tannin count of 97IPT and 3.58pH.«

Decanter

Das renommierte britische Weinmagazin Decanter wurde 1975 gegründet und ist die älteste Weinveröffentlichung für Verbraucher in Großbritannien. Heute ist sie ganz einfach die weltweit führende Weinmedienmarke.

96
Falstaff
2018
96 Punkte von Falstaff 2018

»Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, dezente Randaufhellung. Tabakig-würzig unterlegte schwarze Kirschfrucht, ein Hauch von Blaubeeren, Nougat, etwas Goudron, Edelholzwürze. Opulent, cremige Textur, kraftvolll, vollreife, abgerundete Tannine, kaum spürbare Säurestruktur, lange anhaftend, ein voluminöser Wein, mineralisch-salzig im Nachhall.«

Falstaff

Ein Genussmagazin für den deutschsprachigen Raum mit dem Fokus auf Wein, Essen und Reisen. Zudem werden in regelmäßigen Abständen Wein- und Restaurant-Guides herausgebracht. Für die Guides bewertet ein professionelles Verkostungsteam, dem auch Sommeliers angehören, jährlich über 4000 Weine.

96
Vinous
2018
96 Punkte von Vinous 2018

»The 2018 Pavie is so superior to the Arômes de Pavie that you wonder if they are from the same region! It has a gorgeous bouquet of enticing scents of black cherries, blueberry and blood orange, evolving more cassis notes with aeration and becoming a little more exotic. The palate is medium-bodied with a candied, sweet entry. Rounded in texture, this is velvety-smooth, although there is palpable grip on the back palate. Quite saline and lightly peppered thanks to the contribution of the Cabernets, this Pavie will require several years of cellaring, but I admire how the limestone terroir defines the lingering minerally aftertaste. Patience required.«

Vinous

Diese Weinbewertungsplattfrom wurde vom ehemaligen Chefredakteur des "The Wine Advocate", Antonio Gallonis, 2013 gegründet, welcher sich höchst fachkundig mit der italienischen Weinwelt beschäftigt.

Meinungen
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Daten und Fakten

Geschmack

Trocken

Farbe

rot

Land

Frankreich

Region

Bordeaux

Unterregion 1

Saint-Émilion

Trinktemperatur

16-18 °C

Passt zu

Käse, Lamm, Rind, Schwein, Wild

Alkoholgehalt

14.5 % vol

Restzucker

3.6 g/l

Gesamtsäure

5 g/l

Lagerfähigkeit

Allergene / Inhaltsstoffe

Sulfite

Produkttyp

Rotwein

Inhalt (Liter)

0.75 l

Produzent / Abfüller / Hersteller

Château Pavie

Anschrift

Pimpinelle, 33330 Saint-Émilion, Frankreich

Artikelnummer

153285